Enter your keyword

Epilarea definitiva cu Laser Dioda

O VIZIUNE REMODELATA

MASAJE DE RELAXARE SI REMODELARE CORPORALA

Remodelare si Relaxare Corporala

EPILAREA DEFINITIVĂ CU LASER DIODA

Despre firul de par

Firul de păr este o formatiune epiteliala, cornoasă, filiforma, ce creste din foliculii aflati la nivelul pielii-derm si este produs de celulele foliculilor pilosi (glande sebacee) denumite si rădacini ce au forma de saculeti.

Există două tipuri de fire de par:

 •  părul fin present pe suprafața corpului, cu excepția palmelor și a tălpilor,
 • părul mai gros si pigmentat, present la nivelul capului, sprâncenelor, bărbiei, zonelor genitale, etc.

Ciclul de crestere al firului de păr:

La un om sănatos, ciclul de crestere-moarte a firului de păr este un proces natural ce se desfasoara in 3 etape:

 1.  Anagena – faza de crestere a firului de păr. Acesta se keratenizeaza si se extinde in afara folicului, spre piele. In acesta fază se afla in permanentă aproximativ 85% din totalitatea firelor de păr, fază ce durează intre 2 si 8 ani.
 2.  Catagena-faza de tranzitie a firului de păr. Faza dureaza intre 1 sau 2 saptamani, pana la 4 saptamani. Foliculul de par se reduce cu 1/6 din lungimea lui iar pe masură ce foliculul se dezintegreaza- firul de păr este impins către exteriorul pielii.
 3.  Telogena-faza latenta care durează intre 2-4 luni timp in care firul de păr nu mai creste. Astfel aproximativ 15% din firele de păr sunt in această fază in fiecare zi, si au drept rezultat căderea firelor de păr in mod natural.

Epilarea cu laser dioda - de ce să alegi această procedură?

Iată cum functionează: Cheia succesului acestei tehnologii constă în faptul ca energia razei laser țintește melanina din firul de păr si temperatura ridicata distruge (arde) firul de păr-inchisteaza foliculul astfel ca regenerarea lui este intrerupta pentru cativa ani.

Un alt avantaj major al tehnologiei cu L.A.S.E.R Dioda este faptul că se poate face pe orice tip de ten, functionand cu succes chiar pe tenul foarte bronzat.

Prin combinarea nivelurilor de absorbție și de penetrare a trei lungimi de undă diferite, se obtine cel mai sigur și mai cuprinzător tratament de îndepărtare a părului disponibil astăzi pe piată.

ALEXANDRITE 755nm – lungime de undă:

Este considerat cel mai eficient sistem de indepărtare permanentă a părului, făcându-l ideal pentru cea mai largă gamă de tipuri de păr chiar si pentru cel de culoare deschisă și subțire. Sigur si bine tolerat de piele, laserul penetrează pană la nivelul radacinii firului de păr pe care il distruge prin fototermoliza fără sa afecteze tesutul inconjurător.

DIODA 808nm – lungime de undă:

Razele laser ale epilării cu dioda laser pătrund la o adâncime de 8 mm și distrug în mod eficient atât foliculii superficiali cât și cei profunzi. Tratamentul cu Laser diode -808nm -lungime de undă are un nivel moderat de absorbție al melaninei, făcându-l în condiții de siguranță, pentru toate tipurile de piele si este ideal pentru brate, picioare, obraji și barbă.

Yag 1064nm – lungime de undă:

Este caracterizată printr-o absorbție mai scăzută a undei de melanină, ceea ce o face potrivită pentru tratarea pielii închisa la culoare, chiar și a celei bronzate.

În același timp, energia laserului pătrunde adânc în foliculul de păr, ceea ce face ca lungimea YAG să fie perfectă pentru a lucra în zone cu pilozitate profundă, cum ar fi zona intimă și zona axilara.

BENEFICIILE EPILĂRII LASER

 • Este un tratament non-invaziv

Metoda nu provoacă nicio deteriorare la nivelul dermului şi, chiar şi persoanele cu cea mai sensibilă piele pot apela la acest tratament cu laser.

 • Tratamentul nu are efecte secundare

Epilarea definitivă cu laser este mult mai precisă decât toate celelalte metode sau proceduri de îndepărtare a părului.

 • Ședințele de epilare definitivă durează puțin

Şedinţele de epilare definitivă cu laser sunt mult mai rapide (ex. tratamentul în zona axilelor (la subraţ) sau în zona mustaţei durează doar câteva minute).

 • Este unul dintre cele mai bune tratamente pentru foliculită

Se pot elimina şi preveni firele de păr crescute sub piele fiind cea mai bună opţiune şi singura soluţie pentru a preveni şi elimina creşterea firelor de păr, sub piele.

 • Tratamentul de epilare definitivă reprezintă o investiție pe termen lung

Epilarea definitivă cu laser este, în mod cert, una dintre cele mai bune investiţii pe termen lung în ceea ce priveşte îndepărtarea părului nedorit de pe corp.

 • Procedura este nedureroasă si confortabilă, datorita sistemului de răcire “Cryo Cristal” (0-5 grade Celsius)

CONTRAINDICATII

 • Femeilor însărcinate sau care alăptează.
 • Persoanelor care suferă de epilepsie, mai ales dacă există riscul ca din cauza luminii pulsatile să fie declanșate crizele acestei boli. Doar pacienții care primesc acordul medicului că nu există niciun risc de declanșare a bolii pot face tratamentul de epilare cu laser.
 • Femeilor care suferă de dereglări hormonale. Astfel de persoane trebuie întâi să urmeze un tratament medical pentru ameliorarea problemelor hormonale și abia apoi să facă epilarea.
 • Persoanelor care suferă de diabet, cancer, boli de piele, boli hematologice, boli ale țesutului conjunctiv, varice.
 • În cazul în care pacienții urmează tratamente cu medicamente hormonale, contra acneei, fotosensibilizante.
 • Pacienților care poartă stimulator cardiac și celor care au implanturi metalice (mai ales în zona unde se dorește tratamentul de epilare).
 • Persoanelor care au fost supuse cu 6 luni înainte de epilare, unor intervenții chirurgicale.
 • În situația în care pielea prezintă alunițe, vitiligo, iritații, răni, tatuaje.
 • Persoanelor cu vârsta mai mica de 18 ani.
 • Persoanele care au injectare cu colagen, acid hyaluronic, botox, ar trebui să aștepte mai întâi 3 luni si apoi sa recurga la epilarea definitiva.

SFATURI INAINTE DE EPILAREA CU LASER DIODA

Cu 1-2 zile înainte de tratamentul de epilare, zona ce urmează să fie epilată trebuie rasă cu lama, fie că este vorba despre picioare, coapse sau altă zonă

Înainte de epilarea cu laser, nu se epilează zona cu ceară sau cu aparate electrice de smulgere a firelor de păr. De asemenea, nu se folosesc creme depilatoare, nu se smulg firele de păr cu penseta.

Dacă s-au folosit oricare dintre aceste metode de epilare cu 20 zile înainte de terapie, trebuie amanată îndepărtarea părului cu laser până la creșterea părului pe zona tratament.

Cu 10 zile înainte de terapie nu se decolorează firele de păr deoarece epilarea cu laser nu se poate efectua.

Pielea nu trebuie să fie bronzată excesiv, de aceea cu cel puțin 3 săptămâni înainte de terapie nu se merge la plajă sau la solar. Epilarea cu laser nu se aplică pe pielea proaspat bronzată.

Alte recomandări ce trebuie respectate înainte de terapie:

 • Nu trebuie folosite produse cosmetice cum sunt cremele de piele, deodorantele, parfumurile, uleiurile esențiale, cremele de protectie solară și alte produse de îngrijire a pielii.
 • Fata trebuie demachiata corect înainte de terapie. Înainte de epilare nu se efectuează tratamente de peeling, care pot sensibiliza pielea.
 • Nu se folosesc produse care să cauzeze fotosensibilitate deoarece tratamentul de epilare cu laser nu va da rezultatele așteptate. Medicamentele pentru tratamentul acneei pot crea sensibilitate la lumină

SFATURI DUPA EPILAREA CU LASER DIODA

 • Opriti expunerea la soare sau solar cu 3 săptămâni înainte și după tratamentul laser;
 • Pe tot parcursul acestui tratament, se impune îndepărtarea părului doar prin radere;
 • Imediat dupa tratament poate sa apara o roseata temporara ce se calmeaza dupa aplicarea unei creme(cremă de galbenele, gel cu aloe vera) sau ape termala;
 • Dupa epilarea feței, se recomandă utilizarea unei creme cu factor de protecție solara 50+
 • Timp de 72 de ore după ședința de epilare definitivă se evită băile și dușurile fierbinți, sauna.

CÂTE ȘEDINȚE SUNT NECESARE?

Rezultatele dorite se ating în general după minimum 8 ședințe (în funcție de zona tratată, fototipul pielii, culoarea parului, densitatea, grosimea firului de par etc), însă numărul total de ședințe nu poate fi apreciat de la primul consult.

Sedintele se efectueaza la un interval de minimum 3 săptămâni.

Pentru mentinerea rezultatelor, dupa terminarea tratamentului, se recomandă 1-2 ședințe pe an.