Enter your keyword

Detoxifierea de toamna previne bolile de sezon

DASADA REMODELLING

O VIZIUNE REMODELATA

Remodelare si Relaxare Corporala
Detoxifierea de toamna previne bolile de sezon

Detoxifierea de toamna previne bolile de sezon

Odata cu instalarea toamnei, curele de detoxifiere ajuta organismul sa se revigoreze si sa previna imbolnavirea. Pentru a elimina toxinele din organism, fructele si legume proaspete sunt combinatia ideala.

Detoxifierea organismului presupune un regim de viata sanatos. Zilnic suntem expusi la poluare, metale grele, pesticide, otravuri si poluanti, al caror efect poate reduce calitatea vietii noastre.

Persoane sanatoase, fara a fi diagnosticate cu o boala, care acuza simptome neplacute, pot avea legatura cu acumularea de toxine.

Pot mentiona cateva dintre semnele care ne arata ca organismul nostru are nevoie de detoxifiere : nivel scazut de energie, oboseala, durerile de cap inexplicabile, dureri articulare, eruptii cutanate, probleme de memorie si concentrare, unghiile slabite, parul casant sau alergiile persistente, constipatie, balonare.

Este ideal sa efectuam un proces de detoxifiere la fiecare schimbare de anotimp.

Organismul se regenereaza, dar pentru asta trebuie sa fie curatat de toxine. Daca nu este detoxifiat, procesul natural de refacere al organismului va fi ineficient.

Chiar si cu o alimentatie naturala, daca organismul este supraincarcat cu toxine, nu se vor obtine cele mai bune rezultate.

Daca vrem sa ne imbunatatim sanatatea, sa avem un tonus fizic si psihic bun, sa crestem imunitatea si sa ne reglam tranzitul intestinal, atunci va trebui sa ne gandim la un program de detoxifiere.

Detoxifierea este procesul de neutralizare, transformare si eliminare a toxinelor din organism. Multe dintre aceste toxine provin din alimentatie, administrarea de medicamente si atmosfera.

Masuri destul de simple, precum concentrarea asupra alimentelor bogate in nutrienti si evitarea celor prelucrate, ne pot imbunatati starea generala de sanatate.

Exista o serie de fructe, legume si plante aromatice, care stimuleaza detoxifierea, oferind in acelasi timp vitamine si minerale care mentin organismul in stare normala de functionare.

In aceasta perioada de detoxifiere se recomanda alimente care contribuie la „curatarea” organismului:

  • Sucurile de fructe sau legume;
  • Supele de legume;
  • Legumele fierte (cum ar fi: broccoli, spanacul, conopida sau morcovii);
  • Cerealele;
  • Leguminoasele;
  • Orezul brun;
  • Branza de vaci;
  • Iaurtul bio;
  • Pestele;
  • Carnea de pui.

Apa minerala sau apa filtrata pentru a ajuta organismul sa dizolve si sa elimine toxinele prin rinichi si glandele sudoripare.

Pentru a stimula transpiratia consumati 2 – 3 litri de apa pe zi  si efectuati exercitii fizice din abundenta.

Evitati  consumul de sare, zahar, alcool, cafeina, aditivi, indulcitori artificiali, toate acestea reprezentand potentiale toxine ce pot afecta functionarea organismului.

Pe tot parcursul curei de detoxifiere ar trebui utilizate suplimente alimentare precum:

  • Antioxidanti (vitaminele A, C, E si seleniu mineral);
  • Protectoarele hepatice (de exemplu glutationul, extractul de Artichoke (Cynara scolymnus) cu rol de subtiere a bilei si stimulator al functiei biliare;
  • Pentru a sprijini functia renala, cu actiune diuretica, putem apela la extractul de dandelion (papadie)
  • Suplimentele ce contin lactobacili ajuta flora intestinala.
  • Extractele de aloe vera sau psyllium combat constipatia.
  • Gelul de aloe vera cu urzica si miere.

La o saptamana dupa ce ati demarat programul de detoxifiere, se pot adauga suplimentele nutritive. Acestea nu trebuie introduse in alimentatie decat dupa ce cura a inceput.

Putem fortifia organismul cu:

  • Suplimente de vitamine si minerale, pentru a se asigura doza zilnica recomandata.
  • Acizi grasi esentiali (uleiuri de peste cu  omega 3 sau uleiuri de primula);
  • Se recomanda si utilizarea de suplimente pe baza de alge cu clorofila (de exemplu spirulina sau clorela) care au atat un rol nutritiv cat si de legare a  toxinelor din intestin, grabind eliminarea lor din organism.
  • Pentru a ajuta organismul sa se adapteze la noua dieta putem apela la plante adaptogene precum ginsengul coreean sau cel siberian.

Va recomand sa adoptati un stil de viata sanatos, cu limitarea aportului de toxine si dupa terminarea dietei. Dieta ce succede perioada de detoxifiere trebuie sa fie cat mai sanatoasa si sa contina cereale integrale, legume si leguminoase, carne alba, peste si cat mai putin zahar, sare, cafeina sau alcool.

Exista beneficii majore ale detoxifierii

Printr-o simpla schimbare a alimentatiei, ne vom simti mai energici, mai tonici, mai plini de energie. Pielea va deveni mai luminoasa si mai tanara, vom fi mai dinamici si mai plini de viata.

  • Daca te supara oboseala frecventa ori ai ficatul marit, urmeaza o cura de detoxifiere cu ajutorul unui ceai hepatoprotector natural. fructe de armurariu, papadie, trifoi rosu, radacina de ghintura albastra, radacina de lemn-dulce, care actioneaza pentru a mentine sanatatea si a asigura buna functionare a ficatului, contribuind la protectia acestuia impotriva agentilor nocivi, la detoxifierea si regenerarea celulelor hepatice.
  • Pe langa eliminarea toxinelor din organism, detoxifierea are si efect de vindecare a intestinelor, care reprezinta centrul sanatatii optime, al imunitatii puternice si vitalitatii.

Un intestin sanatos asigura functionarea normala a sistemului imunitar si reducerea inflamatiei. Unele dintre cele mai eficiente plante detoxifiante si antiinflamatoare sunt semintele de in si psyllium, cu proprietati de reglare a tranzitului intestinal, iar odata ce ajung in intestin absorb apa si substante toxice, care sunt eliminate prin stimularea peristaltismului intestinal.

  • Cura de detoxifiere este ideala pentru stimularea metabolismului si pierderea kilogramelor suplimentare, dar cu avantajul mentinerii sau chiar cresterii nivelului de energie. Unele fructe, in special grapefruit-ul, precum si ghimbirul, turmericul contin enzime speciale care ajuta organismul sa arda caloriile in exces si zaharul, promovand astfel accelerarea metabolismului si reducerea greutatii corporale.
  • Datorita proprietatilor energizante, antioxidante si antiinflamatoare, o cura de detoxifiere cu superalimente verzi este indicata in stari de oboseala, astenie, stres cronic.

Germeni de grau, germeni de broccoli, germeni de orz, grau verde, orz verde au proprietati energizante, alcalinizante si antioxidante. Alge precum Chlorella si Spirulina au efectele anti-aging si detoxifiante.

  • Prin eliminarea toxinelor din organism si reducerea inflamatiei, procesul de detoxifiere este un ajutor de nadejde pentru sanatatea pielii si combaterea imbatranirii precoce.

Este bine sa nu uitam nici de rolul deosebit de important al miscarii si relaxarii in aer liber, pentru a ne reincarca bateriile.

In toata aceasta perioada apelati la saloanele cosmetice pentru o sedinta de drenaj limfatic si reflexoterapie, care pot contribui la efectele benefice ale curei de detoxifiere.

Nutritionist – Dana Nichita