Enter your keyword

BENEFICIILE HIDRATARII

DASADA REMODELLING

O VIZIUNE REMODELATA

Remodelare si Relaxare Corporala
BENEFICIILE HIDRATARII

BENEFICIILE HIDRATARII

STITI SA VA HIDRATATI ?
Apa este pricipalul constituent al organismului si reprezinta aproximtiv 60% din greutatea corpului la barbatii adulti si 50-55% din greutatea corporala la femei.

O buna hidratare este esentiala pentru sanatate, deoarece fiecare celula a corpului are nevoie de apa. Hidratarea este vitala pentru functiile de baza ala organismului precum reglarea temperaturii corpului, a tensiunii arteriale, buna functionare a celulei nervoase, precum si a realizarii digestiei.
Din cantitatea totala de apa consumata 30% provine din alimente si 70% din bauturi, dar aceste procente pot varia in functie si de dieta fiecaruia.

Cantitatea de apa ce trebuie consumata zilnic, depinde de greutatea fiecaruia.
Iata ce trebuie sa faceti:
1️ pas: stabiliti-va greutatea
Al 2️ pas: impartiti numarul de kilograme la 10, iar rezultatul reprezinta numarul de pahare mari de apa pe care trebuie sa-l beti zilnic (un pahar trebuie sa aiba in jur de 300 de ml).
Ex. : daca aveti greutatea de 60 kg atunci este indicat sa beti 6 pahare mari de apa, deci 1,8 litri de apa pe zi.
Insa, cantitatea de apa trebuie marita atunci cand faceti sport, deoarece transpirati mai mult, deci eliminati apa mai multa din organism.
Cantitatea de apa potrivita organismului, bauta in fiecare zi constant, ajuta la functionarea corecta a metabolismului. In plus, ajuta la mentinerea sanatatii tenului si creste nivelul de energie.

De retinut ca apa se regaseste in multe dintre fructele si legumele consumate zilnic, pepene verde, rosii, salata, dar si in ciorbe si supe.

No Comments

Post Your Comment

Your email address will not be published.